Menu

Search
Close this search box.

Werk met mij

High Value Team Scan

Je bent een passievolle leider en in je team gaat het best goed, maar jij voelt dat er meer in zit dan er nu uitkomt. Bij een verandering merk je dat er ergens een stagnatie optreedt, maar je kan je vinger er niet op leggen waar dit in zit. Bepaalde teamissues spelen op en jij bent weer bezig met brandjes blussen die niet bij jouw rol thuis horen.

De eerste stap is uitzoomen en kijken waar jullie staan als team in de ontwikkelfasen van groepsdynamiek, waar jullie onvoldoende aansluiten bij elkaar en wat aandacht en focus nodig heeft om optimaal te kunnen groeien, op inhoud EN proces.

In deze interactieve sessie zoomen we samen met het team in op de werking van groepsdynamiek, ontdekken jullie in welke ontwikkelfase jullie team staat en wat nodig is om een volgende stap te zetten. Zodat jullie concreet weten wat te ontwikkelen op weg naar een High Value Team. Na afloop ontvang je de inzichten en mijn advies schriftelijk in een High Value Team analyse.

Wil jij duidelijkheid waar jullie staan als team, de focus op de juiste plek en de kans om optimaal samen met je team te groeien, laten we dan even kennismaken. Ik kijk er naar uit je te spreken!

High Value Transformatietraject Dansen op Dynamiek

Dit maatwerk transformatietraject is voor directeuren en managers binnen woningcorporaties die klaar zijn met brandjes blussen en pleisters plakken en echt duurzaam willen transformeren met hun team.

Die de leider willen worden die je team nodig heeft.

En dat begint bij jou! Want als de top niet verandert, blijven ineffectieve patronen doorsluimeren in de organisatie.

Het pijnpunt oplossen zit hem niet in harder werken, meer mensen aannemen of ellendig lange vergaderingen over doelen, plannen en KPI’s.

In dit traject ligt een grote focus op gedragspatronen in de groepsdynamiek leren zien, herkennen en blijvend doorbreken. En dat vraagt om meer dan alleen bewustwording. Voor een blijvende impact is het essentieel om de juiste competenties te integreren en je leiderschapsstijl aan te sluiten bij de ontwikkelfase waarin het team zich bevindt.

Dat hetgeen wat nu voelbaar is en niet wordt uitgesproken, wel op tafel komt en jullie het echte gesprek voeren met elkaar vanuit verbinding en nieuwsgierigheid. Dat het normaal is in jullie overlegcultuur dat er ruimte is voor gedoe en jullie zonder oordeel naar de verschillen luisteren om besluiten te verrijken en de impact blijvend vergroten.

Dat het kraakhelder is wat jullie doelen en rollen zijn in de juiste context.

En jullie elke uitdaging aangaan met een stevig vertrouwen in elkaar.

Scheelt je een hoop verzuim, zinloze vergaderingen en energie.

Ik vind het belangrijk dat er draagvlak is vanuit het gehele team. Om die reden start ik altijd met een kick-off sessie. Hierna besluiten we gezamenlijk of we met elkaar door gaan of niet.

Ben jij er klaar voor om het beste uit je team te halen en krachtige keuzes te maken vanuit verbinding en plezier? Dan spreek ik je graag!

Gedragspatronen Scan

De vergaderruimte moet een plek zijn om samen te werken met elkaar.
Nu zijn het losse individuen tijdens eindeloos lange saaie overleggen zonder eenduidig besluit.
Misschien krijg je ook je team niet mee in je visie, en kan de structuur van je overleg steviger en effectiever.
Net zoals dat er niet met elkaar gepraat wordt, wel over elkaar.
Niet luisteren naar elkaar, wel invullen voor elkaar.
Niet samenwerken, maar tegenwerken.
Dus raakt het geduld op, net als het vertrouwen in elkaar.

Een team is meer dan de optelsom van de individuele leden. Alle gedrag in een groep beïnvloed elkaar. En dat uit zich in gedrag dat het team helpt in het behalen van de doelen of gedrag dat juist tegenwerkt.

De kracht van een groep is groot en sterker dan de individuele invloed. Dit zegt niets over het individuele presteren van een teamlid, maar is het groepsdynamische proces in het team als geheel. Dit gebeurt onbewust en bewust. Iedereen in een team heeft hier een rol in, we zijn allemaal onderdeel van het team als geheel.

Door te kijken naar het team inclusief leidinggevende als geheel, worden de gedragspatronen in de interactie tussen teamleden zichtbaar.

Bij de gedragspatronen scan sluit ik aan bij jullie overleg, waarbij ik een scan verricht op de ineffectieve patronen die ik waarneem in jullie interactie die belemmerend werken in het behalen van de gezamenlijke doelen.

Aansluitend aan het overleg ontvangen jullie mijn reflectie op de patronen die ik heb waargenomen die jullie tegenwerken en deel ik mijn inzichten en advies in de stappen die jullie kunnen zetten in ontwikkeling.  De inzichten en mijn advies ontvangen jullie na afloop ook schriftelijk in een Gedragspatronen analyse.

Om als team een eerste stap te zetten in de eigen ontwikkeling is het belangrijk dat het team eerst bewust wordt van de belemmerende gedragspatronen. Pas dan kan een team leren ineffectieve patronen te doorbreken en zich ontwikkelen, op inhoud EN proces.

Ben jij helemaal klaar met die eindeloos lange en saaie overleggen zonder eenduidig besluit, laten we dan kennismaken. Ik kijk er naar uit je te spreken!

"

Wat anderen zeggen