Menu

Search
Close this search box.

Slecht nieuws voor alle leidinggevenden die het liefst alleen 1 op 1  aansturen

Leestijd: 2 minuten

De meeste leidinggevenden leggen de focus alleen op de individuele ontwikkeling van teamleden. Het is absoluut heel waardevol en onmisbaar, maar door alleen hierop te focussen krijg je dezelfde resultaten die je altijd al kreeg. In de dynamiek van een team wordt het individuele gedrag van teamleden vaak gekoppeld aan persoonlijke kenmerken en niet aan het team gedrag als geheel.

Ervaar je veel ineffectieve patronen in je team zoals verzuim en weinig productiviteit en wil je deze doorbreken? Dan is het belangrijk om de benodigde competenties van het hele team gezamenlijk te ontwikkelen en integreren in plaats van alleen individuele teamleden te trainen.

Wist je dat echte groei pas plaatsvindt als je de kracht van de groep inzet?

Het kijken naar een team in z’n geheel en het inzetten van de kracht van de groep verandert alles. Door je team als geheel te benaderen krijg je er met gemak veel meer beweging in. Ineffectieve gedragspatronen zoals ja zeggen en nee doen zijn na 1 overleg al zichtbaar.

Bovendien bespaar je kosten omdat er minder verzuim is, je minder externen in hoeft te huren en meer impact haalt uit je acties, meer productiviteit uit de dag en je speelt tijd en ruimte vrij voor strategie, omdat je niet langer brandjes moet blussen. Jij blij, je collega’s blij en je klanten blij.

Een paar simpele tools kunnen al verandering brengen.

Neem het teamgedrag niet persoonlijk, het is de kracht van de groepsdynamiek. Als leidinggevende doe je hierin niets verkeerd. Door het gebruiken van de juiste tools en het integreren van de competenties die het team nodig heeft, kan je de kracht van je team benutten en de samenwerking versterken. Wil je meer commitment van je teamleden? Door gebruik te maken van de groepsdynamiek zul je merken dat het hele team moeiteloos meebeweegt. En dat kan allemaal zonder hard te werken of zonder dat het veel tijd of geld kost.

Zal ik je meer vertellen over hoe je de kracht van de groep kunt inzetten binnen jouw organisatie? Ik ga graag met je in gesprek en denk met je mee. Je kan me bereiken via info@tinustransform.nl of plan een vrijblijvend gesprek met mij in via https://tinustransform.nl/kennismaking/ .

Groeten Tinus

Delen:

meer zoals dit:

Download nu mijn geniale e-book

En leer al mijn geheimen. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum efficitur quam vel scelerisque consectetur.